Links

- Pop Aan Zee website -
PopAanZee is het samenwerkingsproject van Poppuntzeeland en de Zeeuwse poppodia. Het project bestaat uit een bandcoachingstraject voor Zeeuws poptalent, concerten van Zeeuwse en (inter)nationale bands in de vijf Zeeuwse podia en op festivals. Zinkzand doet mee aan POPAANZEE #05.

- Boven het Dal website -
De website van boekwinkel Boven het Dal, in Zierikzee waar onze demo te koop is.

- WiebeRadstake.nl -
De website van Wiebe, een van de bandleden van Zinkzand. Op deze website vindt u schilderijen, tekeningen en ander nieuws.

- Echo en Asso website -
De website van het bekende DJ duo wat elke dinsdag avond te horen is op Radio Sputnik.

- Radio Sputnik -
Op de radio zender Radio Sputnik wordt normaal 24/7 Minimal gedraait, met als uitzondering wanneer Dj Echo en Asso weer eens worden losgelaten. Zoals meestal het geval is op dinsdag avond.

- Zinkzand Myspace -
De officiele a Dey Double-U Myspace-pagina

- Clikk website -
CLiKK is een initatief van een groep lokale dj's, vrienden en house liefhebbers. CLiKK is een house platform met als thuishaven Zierikzee.

- Zink Website-
Zink is een rock/grunge band met hun thuisbasis in Dreischor.

- Zaniac -
De site van een bevriende Rock'n pop band uit Schouwen Duiveland.

- ´t Beest-
Een podium voor muziek, theater en film in Goes.

- De Exit-
De Exit is een podium gevestigd in het centrum van Rotterdam waar Zinkzand al meerdere keren heeft gespeeld.

- Te Hooi en te Kunst-
Op 10 prachtige boerderijen, gelegen in omgeving Woerden, laten kunstenaars op dit landelijke podium werk zien en kunnen de bezoekers zelf aan de slag.

- Pastorale-
Een tweedaags festival wat ooit is ontstaan door een initatief van de bewoners van Nisse.

Nieuws

-29 april 2015-

sluizen toer gaat niet door omdat onze boot niet gereed is, we zullen deze toer verplaatsen, wel komen er binnenkoort 7 nieuwe optredens bij! vanavond spelen we in brussel en zondag op de ADM Amsterdam!

-09 april 2015-

Vandaag maar eens de bus ophalen bij de Garage want er gaan weer kilometers gemaakt worden dit weekend:
Vrijdag spelen we in Eureka te Zwolle, nadien gaan we daar ook platen draaien, een mooi avondje in het verre oosten!
Zaterdag gaan we naar Delft naar Wolbodo, altijd leuk Wolbodo en nu hoorde we dat er falafel gemaakt gaat worden die avond door de heuse Falafel man: als daar geen clipje in zit? Deze avond zal ook de eerste avond zijn dat we met Vuigtuig op de planken staan. Als dat niet piepend krakend en vuig gaat worden weet ik het ook niet meer!
Zondag middag spelen we in de Piek Vlissingen samen met de Roes, na het mooie concert van hen kunnen we niet wachten met hen over de mooie boulevard te lopen van Vlissingen maar ook samen te spelen.
Voor veel mensen is het weekend afgelopen op Zondagavond, wij geloven niet zo in weekends dus maandag avond gaan we naar Bebop te Leuven om daar tezamen met de Roes weer een mooi concert te doen. Ondertussen werken we gestaag verder aan een video voor het nummer in Zierikzee die ook van het weekend ergens op het grote wijde wereld web moet komen te staan. En oja heeft er iemand nog foto's van concerten of wat dan ook: sturen die handel naar info@zinkzand.nl
Tot morgen mijne vrienden! bericht

-06 april 2015-

Hoe het weekend was. Op vrijdag richting Rotterdam gereden met de oude rode Fordbus, die het deze winter een gehele reis richting Sicillie gedaan heeft maar nu in Nederland weer kuren begint te krijgen. De bus neergezet bij het kraakpand op Noord waar we onze nieuwe oefenruimte gevestigd is en daar nog een paar keer met de band de setlist doorgenomen. Zes (de band plus camera man, goede vriend, allround hulp, broer, mooie vent: Simen) mannetjes in een klein hok zonder doorluchting, u kunt zich de lucht voorstellen.
Daarna naar de Rats on Rafts om hun release te zien. De helft van Zinkzand kon niet naar binnen, geen kaarten en uitverkochte boot dus vanaf het dek luisteren naar de band. Te gekke show dat wel!
Zaterdag ochtend startte de bus niet dus de ANWB gebeld (toch eens een nummer over de ANWB maken). Daar stonden we dan in de regen om negen uur in de ochtend maar opeens, ja er was geluid, hij sprong aan, de motor startte en daar gingen we dan, door Rotterdam met haar dichte politie dichtheid. Een soundcheck om 11 uur in de ochtend, en een ontmoeting met filmman Rick die alles deze dag ging documenteren (komt later online) en Maric die met ons mee ging spelen. Na de soundcheck analoge foto's maken op het dek, onder het dek, van de boot, op de boot en de ter waterlating van de piano, die toch wel een beetje lek bleek te zijn. Dan was het ineens twee uur in de middag en wilden we een rondvaart in de watertaxi, al spelende door de Rotterdamse havens want wat mot dat mot! Terug aangekomen in Rotterdam snel naar Donner waar de Roes een optreden zou doen. Een mooi wederzien en een aardig optreden (in het systeem, uit het systeem) van de Roes. Het werd alweer avond, wat is een avond zonder falafel in Rotterdam? De rest van Zinkzand en de Roes at aan boord, een mooi ontvangst op het lichtschip! En dan is het wachten, de binnenweg maar even op en neer gelopen, normaal voel ik me als een vis in het water op schepen maar met twee bands net voor een toch wel belangrijke avond in het verschiet werd het me een beetje te veel aan boord. Terug aan boord was het fantastisch om alle vrienden een voor een binnen te zien komen. Fantastisch dat iedereen langs kwam! Een volle avond met 4 bands en gastheer Jan Ducheyne, om met de woorden van zijn vriendin te spreken: 'die kan zich overal doorheen lullen'. Een heerlijk optreden van de Roes, en daarna all hands on deck! Iedereen naar buiten! De piano komt aan, de hollandse nieuwe! Rowan op een piano brengt de eerste lp aan boord! Wat gebeurt er als 100 man zich van een kant van het schip naar de andere verplaatst? Juist dan kantelt het bijna! Gelukkig zorgden de eerste klanken van Zinkzand ervoor dat iedereen zich weer in het ruim propte. Fantastisch om weer op het podium te staan, Rowan die zoekt naar het juiste geluid, Ward is aan het stemmen, Jos doet zijn vaste opwarm riedeltje, Aswin drinkt snel nog een biertje en Jullie: ja met hoofletter J: Daar gaat het ons om: dank, dank dank voor het warme onthaal. Mooi om te zien dat de nummers even dansbaar zijn als post Wemeldinge. De laatste twee nummers met versterking van Maric en Jan Ducheyne, 7 man op een klein podiumpje: ooit begon ik Zinkzand omdat ik na het zien van het Beukorkest een gevoel had van: Dit wil ik ook! En nu kwamen we er aardig in de buurt. Wat een chaos, wat een passie, dansen dansen dansen! Na het optreden rijen bij de merchandise waar Suzan de gehele avond mokken, badhandoeken, shirts cds en natuurlijk het belangrijkste: Lp's aan het verkopen was.
Vijftien minuten later zaten Jan en ik op de achterplecht, Jan rookte, ik dronk, we zweette en hadden het over gedane optredens, optredens die in het verschiet lagen, we hadden het over ontmoetingen, we hadden het over vriendschap we hadden het over de roes van de nacht.
Maar ook die roest trekt op, de volgende ochtend teruggekomen op de haven bleek de auto van een van de mannen van de roes open gebroken te zijn en totaal kapot gemaakt. Rotterdam waarom? Ook startte onze eigen bus niet, we moesten naar Zierikzee voor een optreden en een clipopname. Niet dansen maar duwen duwen duwen, op laten komen in z'n twee en bam daar ging de bus weer. Op naar Zierikzee om een film te maken met Martijn op een bakfiets door Zierikzee, viel de bakfiets uit elkaar. Op het havenplein hield ook de auto van Martijn ermee op: wij maken een balans van 1e paasdag op: 3 auto's en 1 bakfiets kapot. Gelukkig wel een mooi ontvangst in de Zeeuwse hemel waar we een set speelden en daarna gingen eten. Veel vraag naar nieuwe optredens van Zinkzand, het is dat ik twee maanden aanwezig ben in Nederland anders hadden we nog jaren zulke weekend kunnen beleven! Nu op naar Vrijdag: Zwolle we komen er aan!

-25 maart 2015-

-25 maart 2015-

Nu ons album op de 3voor12 luisterpaal.... Luisteren!!!

-05 maart 2015-

Onze Lp release is Uitverkocht! Er zijn genoeg andere plekken om ons te zien tijdens de Wiedeweerga toer. De testpersingen zijn binnen en klinken geweldig. Tot snel!

-30 januari 2015-

De plaat is bij de perser na het mixen en masteren. De posters worden gemaakt, de filmpjes ook. Onze voorjaarstour gaat WIEDEWEERGA tour heten en begint al aardig druk te worden: kijk maar bij optredens. Het zal een warme lente worden

-21 december 2014-

De eerste data voor de 2015 tour staan online! We gaan er weer voor... Ondertussen zijn we bezig met masteren en de hoes... In het nieuwe jaar wat nieuwe muziek online...

-18 december 2014-

De eerste data voor de Wiedeweerga tour staan online! Meer zullen volgen, we gaan ervoor!

-22 november 2014-

Zo ons laatste publieke optreden dit jaar is gedaan, nu gaan we in winterslaap. We slapen tot 4 April volgend jaar. Dan zijn we bij u terug met een nieuw album, nieuwe zinkzandbroeken, een nieuwe single, nieuwe blijde gezichten, nieuwe gitaren en een nieuwe clip. Ook nemen we falafel mee maar daarover later meer. Dank jullie wel Voigt en we zien elkaar, alvast gelukkig nieuw jaar, fijne dagen, een mooi uiteinde en gefeliciteerd.
Uw Zinkzandcrew

-17 november 2014-

mixing and fixing, we zijn bijna op de helft van het mixen. Vrijdag spelen we in Voigt...

-12 november 2014-

Hard aan het mixen. We hebben 3 nummers af: Orange thing, Warnow en Pierewaaier. We zijn nu aan het nummer Tres Hombres bezig. Ook begint onze hoes al aardig zijn einddoel te bereiken. Onder leiding van Marien zijn een aantal mensen aan het knippen en plakken en Ward is allerlei schetsen voor de zeefdruk aan het maken. We hebben dit jaar nog twee optredens: 21 November in Voigt en 29 November bij Nienke thuis. Daarna gaat Wiebe naar het buitenland en zal pas volgend jaar terug zijn.

-06 november 2014-

Het was leuk gisteren in Wolbodo! Het optreden ging erg goed en smaakt naar meer optredens, die dan volgend jaar ook komen! Eerst de plaat mixen...

-01 november 2014-

Net een vergadering met Zinkzand gehad, met eten drinken, financiën, de aanloop naar onze tour volgend jaar, optreden data, hoezen maken, lp kosten sjonge jonge ....

-30 oktober 2014-

Hee ja joh we spelen woensdag in Wolbodo, dat schijnt echt de uitgaansavond van 2014 te zijn: De Woensdag, komen dus enne oja de Noorse band Banda Non Grata (wat het betekend moeten jullie via translation.com effe vertellen). Verder druk met mixen en hoezen maken. Het is zo mooi aan het worden dat we tranen in onze ogen krijgen (net als met uien snijden zeg maar).

-23 oktober 2014-

Zo ons tweede album is qua opnames een feit. Na 12 kratten bier, 5 gebroken snaren, 6 dagen, 27 stokbroden, windkracht 3 tot 9, 15 keer eb, 15 keer vloed, 32 gasten, 2 flessen witte wijn, 1 keer geluidsoverlast (officieel), 64 uur opnemen, 17 Jointjes, 3 blazers (geen slikkers), 2 producers, 3 duizend scheten (niet echt geteld maar we komen in de buurt), 1 auto, 1 busje, 3 interviews, 5 vrouwelijke inswingers, 1 hond, 1 superschipper. En bovenal een niet te tellen grootsheid aan gelach: Het is af!

-23 oktober 2014-

Vandaag laatste dag opnames: De vrouwenkoortjes, trompet van Frans Friederich, laatste eigen zanglijnen en een paar gitaarlijntjes. Oja ook mist er nog een schutei bij een van de nummers....

-21 oktober 2014-

Opnemen met Windkracht 8

Die gasten van Duct tape studio zijn echt geweldig! Boven verwachting hebben we alle nummers zo goed als af! Dus basistracks, extra gitaren, zang, piano's orgels, saxen, trombones en koortjes staan er op. Vandaag met band en crew heerlijk gegeten bij Jos en Anne Marie Radstake en morgen een dagje vrij (alhoewel,,, dan gaan we de nieuwe studio attributen van Duct Tape halen en uitproberen) en Donderdag weer verder met extra Trompet Overdubs en een meisjeskoor! Wat een album gaat dit worden!

-20 oktober 2014-

Niet te geloven alle 13 Basistracks staan op tape, vanaf nu dus alleen maar overdubs... Dat is maar goed ook want er stond ordedienst op de kade. Of wij soms een feestje hadden, welneen meneer wij zijn aan het opnemen. Komt u gerust even rondkijken in onze bootstudio. De twee ordedienstmannen vonden het wel mooi uiteindelijk, 'tjsa dit gaan we natuurlijk niet bekeuren'. Nu zijn alle drums bas en gitaar (lead) partijen opgenomen dus hoeven ze niet meer bang te zijn voor hard geluid. Wij gaan verder met zang, percussie, piano's, koortjes, extra gitaren enzovoort. Suzan heeft het gepresteerd om 46 pannenkoeken te bakken die erg lekker waren en er zijn ook nog nieuwe foto's gemaakt door Puck maar die komen later. Eerst maar eens nagenieten met een biertje...

-17 oktober 2014-

Zo de boot is ingericht, net de eerste proefopnames gemaakt: Het klinkt geweldig! Het koste veel moeite om alles vanuit Rotterdam in Zierikzee aan boord te krijgen maar we zijn er van overtuigd dat het geweldig gaat worden! Morgen foto's later een film nog later een album!

-10 oktober 2014-

We zijn elke dag aan het oefenen. Ondertussen maken we de hoezen voor de nieuwe LP met echt oud zeilschipzeil. We hebben een nieuwe fotosessie achter de rug, bouwen aan een oefenruimte in een kraakpand in Rotterdam en zijn bezig aan een mooie banner. Ondertussen maken Ward en Wiebe de teksten voor elkaar. Over een week beginnen we met opnames. Kortom Zinkzand is weer op gang....

-23 september 2014-

JAWEL! Zinkzand gaat haar tweede album opnemen op zeilklipper de Morgenster in Zierikzee. We gaan dit zonder een enkele computer te gebruiken, geheel analoog doen met behulp van Niek van de Duct Tape studio! De derde week van Oktober gaan we een week bootstudio-en ! We zijn hard aan het werk onze nieuwe nummers af te krijgen. Het album gaat: 'In de aap gelogeerd' heten. We hebben er zin in!

-07 augustus 2014-

Een mooie dag in Oostende afgelopen Dinsdag, een interview, twee nummers spelen en dan nog een setje platen draaien! Ook waren er nog kaaskrokketten, pintjes en de zee. Verder zijn we hard bezig met oefenen en onze buren vinden ons nu niet meer lief dus gaan we binnenkort een nieuwe oefenruimte bouwen.

-08 juli 2014-

We zijn hard bezig met nieuwe nummers voor de nieuwe plaat die in Oktober opgenomen gaat worden. We hebben al zo'n 12 nieuwe nummers zo goed als af. Maar willen er nog eens het dubbele maken zodat we kunnen kiezen... Kiezen is fijn (tanden ook)

-19 juni 2014-

Zinkzand speelt vrijdag middag op straat in actie tegen zwerfvuil in de zee www.verlosdezee.nl komt allen om 16.00 kijken op busstation zierikzee, savonds spelen we in voigt Rotterdam en dat is altijd leuk!

-06 maart 2014-

Bericht vanaf Bermuda (ergens midden in de oceaan): Zinkzand gaat weer spelen! Waarschijnlijk (niks staat vast op een schip zonder motor) is er een prachtig aankomst feest van het schip Tres Hombres (waar Wiebe een half jaar op meevaart) in Amsterdam. Zinkzand zal op dit feest (op het dek) spelen, hou 17 Mei vrij! Het feest zal plaatsvinden langs de kade van cafe Noorderlicht (naast de NDSM werf te Amsterdam). Kunnen we eindelijke weer droeven en draven!

-05 november 2013-

Hee! Omdat Zinkzand Zaterdag voor het laatst zal optreden voor lange tijd zullen we het hele concert gaan filmen voor het nageslacht, hopelijk zien we jullie 19.30 in Voigt Rotterdam:

-16 oktober 2013-

Hee, Zinkzand zal de aankomende tijd helemaal stil liggen. Wiebe gaat 6 maanden varen met de Tres Hombres (naar de Caribbean en verder) dus even geen nieuwe nummers, optredens enzovoort. De laatste optredens zullen deze maand zijn en we willen nog een goed afscheidsoptreden doen de eerste week van November, (we houden je op de hoogte!) daarna pas in Mei 2014 nieuwe optredens van Zinkzand.... We zullen maar zeggen: De thee trekt maar de zee nog meer. Vaar Wel!

-17 september 2013-

ja aan t oefenen geweest en een nieuw nummer in de maak met de naam Herfst. We hebben wat nieuwe instrumenten die we nu gebruiken waaronder een steelgitaar en nog een oud orgeltje, fijn allemaal!

-12 september 2013-

Aanstaande Zaterdag zal Zinkzand in samenwerking met Film by the Sea een clip opnemen in Vlissingen voor het nummer De thee trekt maar de zee nog meer. We houden u op de hoogte!

-19 augustus 2013-

Oostende was de max! We hebben erge goesting gehad de 5 dagen daar! Veel opgetreden waarbij vooral de optredens in Fort Napoleon en cafe Crayon erg goed gingen. Ook hebben we wat op straat gespeeld, een dichtende conducteur ontmoet, pintjes gedronken, hiphop jams gedaan, kaaskroketten gegeten, gezwommen, veel goed gegeten, foto's gemaakt, pintjes gedronken, een geile geit als huisdier gehad, in stapelbedden geslapen en ook nog pintjes gedronken. Aanstaand optreden is: De Vlinder met Havendagen Zierikzee, op de Vrijdag: komt kieken, we hebben nieuwe nummers en zin in u!

-05 augustus 2013-

Wij gaan morgenochtend naar Belgie een week lang spelen in Oostende op het festival Theater aan zee, kom ook naar Oostende en zie ons spelen in cafe's, een oud fort, op straat, op het strand en overal! We zijn tot en met Zaterdag Oostende onveilig aan het maken, meer info? http://theateraanzee.be/nl/

-17 juli 2013-

Onze nieuwe Clip voor het nummer Big Black Rhino staat online! Dankjewel Vera voor het filmen knip en plakken!

-16 juli 2013-

Zomer! Ward is geslaagd en Aswin en Rowan hebben vakantie dus kunnen we eindelijk weer aan het oefenen, dat gaat erg goed, 3 nieuwe nummers, een over revolutie en Koningsdag, een over de Warnow en een ska nummertje nog zonder tekst. Jos heeft gister voor het eerst sinds 3 jaar geleden weer eens mee gespeeld en dat was erg gaaf. Van het Weekend spelen we op Henk op de Helling festival in Amsterdam en op de afterparty in cafe Noorderlicht, volgende week Woensdag spelen we op Brewport live al begin van de middag. Onze week Oostende komt ook steeds dichter bij, dus lekkere zomerdrukte.

-06 juli 2013-

Zomer! dus kom allemaal naar Indietent festival in Rotterdam 11 Juli!

-10 juni 2013-

Eergisteren gaf Zink een geweldig optreden op Anywave waarbij Wiebe nog een nummer mee speelde, Gisteren speelden we in Amsterdam, akoestisch, Donderdag spelen we op het Eendrachtsfestival in Rotterdam in cafe Hemmingway, Vrijdag spelen we op IO Festival in Delft, Zaterdag op de kunstschouw om 17.00 bij locatie oud Brabers (nabij Burgh Sluis) en Zondag doen we een DJ set met onze bakfiets in de Biet. Ook zijn er plannen voor een samenwerking met Zaniac (aan aantal nummers samen en dan wat optredens) voor deze samenwerking heeft onze eigen Don Joshua aangegeven de sax te willen gaan spelen!

-06 juni 2013-

whaa druk hiero, veel optredens en als je buuten al die optedens noe eg wil weten hoe we eg ben hoe we doen en hoe we nummartjes en hoezen en kunst maken dan moet je maar eens naar Wiebe zijn kunstproject komen volgende week een week lang op de kunstschouw op de steursweg in Burgh Haamstede, daar gaati een week op een boot zitten, soms met Ward, soms met Aswan en soms met Rowin. Dus kieken man en genijten.

-16 mei 2013-

jahee nieuwe optredens her en der in het land! Geniet ervan!

-16 mei 2013-

Popunie heeft Zinkzand geinterviewd over Rotterdam, de nieuwe nummers en meer van dat dat soort zaken! Tjsek het aut op http://www.popunie.nl/2013/interview-zinkzand/

-03 mei 2013-

Ja! Onder t kopje stuff drie nieuwe nummers te beluisteren! Geniet ervan!

-27 april 2013-

Aanstaande koningsdag veel optredens Zinkzand! 13.00 op het kerkplein Zierikzee (naast de gitaar winkel) om 15.30 in de feesttent op het Havenpark Zierikzee en om 18.30 in cafe Voigt te Rotterdam! We zitten nu te wachten op de laaste master en dan komen 1 Mei eindelijk de nummers online!
Groet vanuit Zierikzee in de lente

-02 april 2013-

tsa ken je dat verhaal van die band die ging spelen in Paradiso? Die gingen dus niet... Kom je daar aan vergeten ze je effe te tussen twee andere bands te programmeren, tsja zijn we maar door Amsterdam gaan wandelen met Pasen... Volgende week komt Ruben bij ons spelen op de sax, voor de lol... Verder zijn er weer wat optredens van de zomer bijgekomen waaronder Henk op de Helling festival Amsterdam...

-31 maart 2013-

Nadat Rowan en Wiebe gisteren in zaal100 uren lang op een piano hebben lopen rammen (Het was Salsa avond vandaar) gaan ze nu lopen door Amsterdam, Aswin en Ward komen zo met de instrumenten vanuit Zeeland en dan gaan we allemaal lopen door Amsterdam, want in de toeristenboekjes staat dat dat leuk is, dat lopen door Amsterdam. En zeg nou zelf, lopen door Amsterdam, met die grachtengordel om is het wel, of niet dan?

-11 maart 2013-

Tering zeg wat is dat toch gaaf in kraakpandjes spelen, we hebben genoten afgelopen zaterdag in Rotterdam! Op zulke momenten klopt het hele plaatje!
Groet
Zinkzand

-23 februari 2013-

Gisteren hebben we samen met Sarah, Vera, Puck en Simen in Rotterdam de clip opgenomen voor Big Black Rhino en hebben daarna nog een avond nummers afgemaakt in de oefenruimte. Nu gaan we de foto voor de hoes van Lied van de vogelaar maken samen met Jouke en dan naar Brogum voor Overall festival: We hebben er zin in!

-12 februari 2013-

Ja hoor vanaf nu zijn er Zinkzand thee mokken te krijgen (de thee trekt maar de zee nog meer mokken dus) en het album is ook weer verkrijgbaar. Stuur een mailtje naar info@zinkzand.nl en bestelt u maar!

poster

-07 februari 2013-

Hee Hoo
We gaan iets rustiger aan doen met Zinkzand de aankomende tijd, nog wel wat optredens maar iets minder als vorige maanden. Ward is aan het afstuderen en heeft daar toch wel een beetje tijd voor nodig. We gaan wel weer veel oefenen en nieuwe nummers maken voor cd 2! Die cd zal hoogstwaarschijnlijk in Augustus opgenomen gaan worden. Verder komt binnenkort de 2e cd oplage uit dus wie nog een cdtje nodig heeft, mail maar! Ook komt ons eigen Overall festival steeds dichterbij... We hebben er zin in.

-19 januari 2013-

Wij houden van Stuurbaard Bakkebaard in de auto heen en terug, wij houden van zingende popkoren als voorprogramma, wij houden van veel te lang spelen, wij houden van dronken meisjes, wij houden van de Zinkzandauto die net door de APK heen is gekomen, wij houden van het omstemmen van Ward, wij houden van Eggy met al dat geluid, wij houden van patat net voor een optreden, wij houden van het licht bewegen van hoofden (niet wetende dat ze vanaf nu besmet zijn met het Zinkzand virus), maar bovenal wij houden van jou, we houden van de interactie tussen jou en ons. We houden gewoon van Rock n Roll. (Zaterdag, net over 12en s'nachts in Kraakpand Spacecamp, Zondag 16 uur in de Piek).

-10 januari 2013-

Heeheehee
De optredens stromen binnen, we zijn hard aan het plannen voor aankomende tijd. Ook oefenen we weer, nieuwe nummers dus en over twee weken gaan we een clip maken voor Big Black Rhino. Verder gaat onze vriend Pots struisvogelpakken maken voor de clip van Lied van de Vogelaar. Hou de tourpagina in de gaten want er zijn nu nog gaten maar straks niet meer zo veel gaten.

-02 januari 2013-

sjeetje, wat een menigte mensen zeg in een kartonnen doos. We hadden gewoon mensen nodig die iedereen op een beetje veilige afstand van ons hielden zo erg werd er gedanst met oud en nieuw! Verder is er over Aswins drumstel heen gekotst (tijdens het spelen) en is Wiebe zijn versterker plus box plus geheel wiebe drie keer zo naar achter geduwd door de bewegende pit dat ze totaal tegen de grond gingen. Toch hebben we genoten, tot 5 Januari in Cafe Voigt Rotterdam! oja er staat op youtube een filmpje van ons spelende in de trein...

-22 december 2012-

Vandaag de 3e dag oefenen in onze nieuwe oefenruimte. Het is fijn weer terug te zijn boven de Albert Heijn (binnen in de Albert Heijn is het nu echt kerstterror, erg leuk om daar de soundtrack voor te maken). Gisteren hebben we een nieuw nu...mmer gemaakt met (jawel) Rowan op bas en Ward op gitaarbanjo. Het nummer gaat over naastenliefde. Ward had zo hard op de banjoo gepingelt dat hij ook nog eens over zijn nek ging dus zijn we wat vroeger gestopt maar vandaag gaan we gewoon weer verder. Vanavond spelen we onze laatste optreden van dit jaar: in Berkel en Roderijs. Maar volgend jaar beginnen we goed: om 01.00 spelen we in een kraakpand aan de zuidoever van Rotterdam. Onze vrienden van Zink zullen ook spelen en wij spelen met z'n 3en omdat Ward morgen naar Engeland vliegt. Dat was hem weer even

-15 december 2012-

Voor het eerst sinds het weekend van 24 Augustus een weekend zonder optredens, we schrokken er zelf ook een beetje van. Op het moment zitten Aswin en Rowan op een netwerk diner (ze mogen niet naast elkaar zitten) in Roodkapje Rotterdam en morgen hebben we bespreking met de clipmakers van United Enterprise over een nieuwe clip: Big black Rhino. U hoort wel: ook al niet altijd zichtbaar: altijd bezig....

-07 december 2012-

Hallo Zinkzand fans,

Hierbij een bericht van de nieuwe voorzitter van het bestuur van de stichting Overall.
Sinds kort is Zinkzand onderdeel van deze stichting, die op verzoek van de band werd opgericht door twee enthousiaste fans , Nienke Bronsveld (penningmeester en secretaris) en Agnes Tieben (voorzitter en de moeder van bandleden Aswin en Rowan) Binnenkort komt Simen Blokland erbij die de rol van secretaris op zich gaat nemen.

Dat we nu een stichting zijn heeft allerlei voordelen. Er hoeven bijvoorbeeld niet meer bij elk optreden gageverklaringen te worden ingevuld (enkele podia lieten al weten hier erg blij mee te zijn). In plaats daarvan zorgt onze penningmeester Nienke voor een factuur die contant na het optreden of via de bank betaald kan worden.

Er is nu dus ook nog maar een rekening nummer in plaats van vier, waardoor het overzicht van inkomsten en uitgaven gemakkelijk te overzien is.

Een ander voordeel is dat een stichting donaties kan ontvangen. Binnenkort kan je de band sponsoren door 'Vriend van Zinkzand' te worden, daar staat natuurlijk dan iets tegenover, bijvoorbeeld, een keer per jaar een gratis 'speciaal voor vrienden' optreden en daarbij dan zoiets als een verloting met kans op een hotelovernachting in (post)Wemeldinge, ik noem maar wat, we gaan er nog even over nadenken.

We moeten in elk geval iets verzinnen om wat meer geld in kas te krijgen. Uit de opbrengst van de optredens kunnen we nu de vaste lasten en het onderhoud van de band-auto betalen. Er is dan nog wel wat over maar het is niet genoeg om alle plannen te verwezenlijken. Zo is bijvoorbeeld de 'paas' EP in de maak, wat veel geld kost en de cd, 'de thee trekt maar de zee nog meer' is uitverkocht en moet dus worden bijgemaakt (kosten 1375,- voor 500 cd's).Niet een heel groot bedrag maar we hebben het niet zomaar even liggen.

Binnenkort komt er ook een webshop, die Roy Bakker voor ons gaat maken, daar kunnen dan de cd en EP worden aangeschaft en ook andere leuke Zinkzand/Overall gadgets.

Zinkzand wil natuurlijk het liefst een naam in het 'clubcircuit' opbouwen. (Paradiso en zo.) Maar ook op feesten en partijen komen ze graag. Onlangs speelden ze op het verjaardagsfeestje van Nienke. Het al wat oudere publiek (van rond de 50 jaar) was zo enthousiast dat de band er niet onderuit kwam om nog een paar nummers als toegift te spelen. (Het werden de verzoekjes 'Post Wemeldinge' en 'Shoe without a soul' waarin het beroemde rap-fragment van Rowan.)

Er werd zelfs gefluisterd dat ze binnenkort maar eens in De Wereld Draait Door moeten gaan spelen. Wel is het dan nodig dat de distributie van je muziek al enigszins op gang is, zo begreep ik van een van de gasten die eigenaar is van een platenzaak. De 'dewerelddraaitdoorband' wordt namelijk in het platencircuit rondgetwitterd zodat muziekwinkels de cd's vast klaar kunnen leggen. Wie weet..., maar eerst maar eens zien dat de cd en EP (bij)gemaakt gaan worden.

-01 december 2012-

Straks in het voorprogramma spelen van Spinvis en we hebben net al 5 optredens in Oostende binnen gekregen. Volgende week een drukke week met optredens in Amersfoort, Rotterdam en Amsterdam. We hebben ook een nieuw nummer: Stilte Coupe (met prachtige trein geluiden, een genot voor het oor). Nou dat was hem weer even.

-15 november 2012-

Net de eerste versies van de opgenomen 4 nummers binnen gekregen: Ik blijf, Ome Cor, De thee trekt maar de zee nog meer en Lied van vogelaar. Er zal nog veel aan gedaan moeten worden, het is dus de vraag of we het voor de kerst afkrijgen, maar goed wat is er mooier als een paassingel? We houden allemaal van de paashaas, jij toch ook?

-12 november 2012-

Wat een weekend, eerst mochten wij openen voor de Sjonnie Kesch kover band. Die hadden we al eens op Zwarte Cross gezien. Nou de Klomp vond het al vreemd dat we vroegen of er misschien ook een backstage was. ‘Ja maar daar zit de andere band’, Nou en wat dan nog, en zo zaten we dan met de Johnny Cash en June Carter in de backstage, bleken ze gewoon een zachte G te hebben Johnny gggesh dus. We hebben nog een prachtige liefdesbrief aan June gestuurd maar daar hebben we nog niks op gehoord. Na het optreden (de mensen hadden veel te vertellen aan elkaar tijdens het optreden) zijn we gelijk door gegaan naar Danny en Stefan Fokker om de spullen daar te brengen en de volgende dag kwamen we daar ’s ochtends aan om te beginnen met de opnames voor de nummers: Lied van de Vogelaar, De thee trekt maar de zee nog meer, Ik blijf en Ome Cor. Na een lange dag inspelen zijn we vertrokken naar Worm (Rotterdam) waar we mochten improviseren op een film over de Hefbrug. Dat was wel heel leuk vonden wij, er was ook heel veel kunstminnend publiek die allemaal heel geïnteresseerd stonden te luisteren en kijken. Maar later op de avond bleken ze dat bij alles te doen wat er in hun oren gepropt werd. Verder was hier de backstage ook wel riant en Wiebe heeft zelfs nog een paar groupies aan de haak weten te slaan, dit is ook nog gefilmd maar we zeggen niet waar het te vinden is. Het werk gaat verder en zo kwamen we Zondagochtend weer bij Danny om verder op te nemen en we zijn nu bijna klaar met de opnames. Aanstaande donderdag gaan we weer naar Danny om nog wat laatste dingen in te spelen. Op vrijdag gaan we naar Rick in Amsterdam om daar verder met het project van hem te gaan en we spelen dan ’s avonds samen met Vetschiller op Op de Valreep, een kraakpand daaro, Zaterdag gaat Wiebe samen met Jos een film over hun jeugd opnemen en ’s avonds spelen we in de Vlinder Zierikzee. Zondag gaan we afmixen bij Danny en dan spelen we in de avond in de Unie in Rotterdam samen met Meneer van Dalen, daar is een 3voor12 avond. U hoort het al u kunt ons niet missen. En wij missen ook niet zo veel.

-07 november 2012-

Daar istie dan: De nieuwe clip voor het nummer Long Road. Gemaakt door United Enterprise, we zijn er er erg blij mee. Verder hebben we veel optredens gedaan, waaronder en leuke met Vj Verseput in Fizi Zierikzee. Fizi beweert nu dat het er net zo ruig aantoe gaat bij ons als bij de Stones in het Kurhaus in de jaren 60, waarom? Omdat er een stoel in de zaal gesloopt is. En wat buiten de verwachting is maar toch echt waar: Het komt door de o zo ruige Ward, die dacht dat de nieuwe stoelen van Fizi een ligstand hadden, totdat hij erachter kwam dat de stoel niet meer terug uit de ligstand ging. Ook zijn Ward en Wiebe nog naar Frankrijk gegaan met de Zinkzand auto en toen we daar waren kwamen we erachter dat de remmen het niet meer deden. Omdat we die avond nog moesten spelen in Nederland zijn we het hele stuk maar zonder remmen terug gekomen, je moet wat over hebben voor een bandje. Afgelopen weekend hebben we met ElectRick een dag in zijn thuisstudio in Amsterdam doorgebracht en een het begin gemaakt van een fantastische opnames van een stuk zoals je Zinkzand nog nooit hebt gehoord. Dit weekend spelen we nog in Overzande (De Klomp, er was al eens een legendarisch concert van Zinkzand) en Zaterdag in Worm Rotterdam. In Worm is het idee dat het publiek allemaal een koptelefoon op krijgt en naar een film gaat kijken. Onze instrumenten zijn dan op die koptelefoons aangesloten en zo krijg je onze inprovisatie te horen. Nog meer? Ja nog meer: dit weekend gaan we dan ook onze kerstsingel opnemen. We willen de nummers: Lied van de Vogelaar, Ome cor en De thee trekt maar de zee nog meer opnemen bij Danny en Stefan Fokker. Deze nummer willen we op vinyl uitbrengen (met een prachtige hoesfoto maar dat komt later). U hoort het weer: Druk Druk Druk

-17 oktober 2012-

Zinkzand ging oefenen, in Rotterdam of eigenlijk Schiedam of eigenlijk tussen Rotterdam en Schiedam in , in een pand, een pand van Joey. Aswin en Wiebe zouden wel even de spullen inladen bij het huis van Wiebe en dan snel naar het Noorden gaan. Helaas regende het ontzettend hard en reed Aswin met het karretje tegen de Havenpoort aan en moesten we toen in de regen het wiel vervangen. Gelukkig hadden we nog een heel oud best of album van de Rolling Stones (Wie? Ja die mannen die óók weer gaan optreden en voor 4 optredens 20 miljoen krijgen, die ja, met die gitarist die de nummers is vergeten en die zanger die ineen lijkt te schrompelen, net zolang ineen lijkt te schrompelen dat er op het einde alleen een satéprikker met een grote mond overblijft die ja) en het was heel gezellig in de auto. Het pand was een prachtige kakofonie van spullen, heel veel onbruikbare spullen en een paar bruikbare spullen. En daar kwamen onze spullen ook nog eens bij. U begrijpt wel een hele berg spullen in het pand. De volgende dag zaten we weer tussen onze spullen en toen kwam een of andere langharige freak binnen en schreeuwde heel hard tegen Joey dati nu niet op zijn spullen kon zitten en dat hij toch echt alléén in de spullenkamer wilde. We moesten toen stoppen met oefenen. Dit vonden we natuurlijk erg jammer, juist nu we bezig waren met nummers die wij niet zouden vergeten als we oud en rijk zouden worden en dan 20 miljoen zouden krijgen voor 4 optredens. Toen zijn we maar naar Roosbeef gegaan en naar Jeroen Kant en naar de Ratten in de Schuur en naar Lucky Fonz en ook nog naar de Kik. Dat was wel veel op een avond maar gelukkig konden we alles verstaan want ze spraken Nederlands. Op zondag hadden we eerst nog een protestbrunch in Voigt omdat ze daar vroeg dicht moesten en daarna gingen we verder met oefenen. Dit keer bij Rowan en Aswin thuis.’s Avonds speelden we in Le Vagabond en de eerste 6 nummers gingen echt heel slecht. Toen hebben we maar een pauze genomen. We bedachten ons dat het misschien maar beter was om nooit meer te oefenen want voor dit optreden ging alles veel beter. Gelukkig ging het na de pauze ineens wel goed en speelden we een aantal hits vooral ‘ik wil spelen in de Paradiso’ ging heel goed daarom hebben we hem ook zeker 25 minuten volgehouden. Wiebe is ook nog van zijn versterker afgevallen omdat hij even was vergeten dat daar wieltjes onder zaten en loopt hij nu met zijn hand in een drukverbandje. Verder gaat het heel goed met ons.

-12 oktober 2012-

ZINKZAND VERLAAT ZEELAND?
Vanaf vandaag zal Zinkzand in Rotterdam (eigenlijk Schiedam) gaan oefenen. Mede omdat we nu zo veel spelen in de randstad en Zeeland dan toch echt een omweg is en mede omdat drie van ons niet meer in Zeeland wonen zullen we nu vanuit Rotterdam gaan opereren. Natuurlijk zullen we veel in Zeeland blijven spelen maar dit is op het moment even handiger. Dit weekend zullen we drie dagen gaan oefenen om te kijken of het bevalt en als dit het geval is dan blijven we oefenen in het pand van Joey. Ook is het wel fijn voor Wiebe dat instrumenten eindelijk niet meer opgeslagen staan in zijn woonkamer en gang zodat hij daar nu exposities kan gaan regelen onder de naam Overhal. Meer daarover binnenkort.

-08 oktober 2012-

We leven nog, eerst Donderdag een vroege, hele vroege, ontzettend vroege ochtend in de Bijenkorf in Breda waar we mochten draaien op de opening van de dol dwaze dagen. Nu, dol was het, dwaas ook. Managers die door een intercom aan het schreeuwen zijn waar wie moet staan: Linda op de inpak, Jessica op de kassa enzovoort. En wij mochten draaien voor de mensen die elkaar het hoofd in aan het duwen waren om maar net effe sneller bij de fruitblenders te zijn en die dan snel mee nemen (niet 1 maar 4 per persoon). Vrijdag spelen in Nijmegen in de onderbroek. Een prachtige kraakkelder waar meisjes ons na het optreden aan het vertellen waren wat ze na de Middelbare school gingen doen, de een ging naar Japal en de ander naar Cambodnee en weer een ander ging drie talen leren, waar? In Brussel, ja beste mensen in Brussel, de eerste taal was Nederlands, dun tweede Belgisch en dan ook nog het het prachtige Zeeuws. We houden nu eenmaal van eigen initiatief en dus wensten we hen veel succes in het verdere leven. Op Zaterdag hadden we een dagje vrij, die we goed hebben ingericht met sinasappelsap drinken en thee. Maar 's avonds ging Aswin spelen met Zink op de motorclub Zierikzee. Het was een feest der herkenning en we hebben genoten van rundlederen pakken, kampvuren, bier en slayer shirts op de dijk. Op Zondag hebben we Pop aan Zee afgesloten en dit deden we dan ook in stijl: Grote schalen vlees en vis. Nu wij allemaal vegetariër zijn hebben we allemaal nog steeds honger maar ach, het oog wil ook wat en wat is nu mooier als 4 slanke rock n roll goden, of zo iets....

-26 september 2012-

Nou het was mij het weekend wel weer (We zijn net bijgekomen vandaar nu pas bericht). Eerst spelen in de Spot Middelburg alwaar we nog net niet in de gang een feestje aan de gang kregen. Daarna mocht het uitzonderlijk vervoer spelen en nam het algehele publiek in vervoering door de hele tijd te vertellen wat datzelfde publiek dan wel en niet moest doen. Dus de ene keer klappen de andere keer springen: U kunt het zo gek niet bedenken. Daarna slapen en in de vroege ochtend op naar Terneuzen waar we opnames gingen doen voor Omroep Zeeland. Onze spullen in de binnengarage van het Arsenaaltheater en of we als we dan toch moesten wachten (het schema liep al drie kwartier uit), dit wachten even mochten doen aan de Westerschelde in plaats van de klinische backstage waar het naar stront rook. Natuurlijk mocht dat. En daar zaten we dan, god wat een schepen varen daar zeg, dat heb je aan de Oosterschelde niet. De een was nog niet voorbij en aan de horizon v
erscheen de volgende al weer. U snapt wel dat we net iets te laat weer bij het arsenaaltheater aan kwamen alwaar we alle deuren inclusief die van de garage dicht vonden. Telefoon werd niet opgenomen en daar zaten we dan met ons goede gedrag en een 2 liter blik augurken (deze had Rowan gevonden) . Gelukkig konden we een klein uur daarna naar binnen en mochten we gelijk door naar de make up. En dan 8 keer Vrijbuiter spelen, het intense gevoel van geluk: ik speel in een band! De tijd liep niet alleen uit, de make up ook. Gelijk naar Amsterdam via Brabant omdat de weg dicht zat en dan bij Rotterdam in de file staan, gelukkig de sfeer aan boord van de Zinkzand mobiel altijd goed. Eindelijk in Amsterdam aangekomen bleek de kraakwereld helemaal niet dood, ze leven een hoe! Na veel heen en weer, of we niet op het hoofdpodium wilde of liever toch op het kleine podium, hebben we er gespeeld en het was fijn. Daarna mocht er ook voor ons natuurlijk wel een biertje gedronken worden al was Ward al snel weer weg omdat zijn telefoon hem vertelde dat hij moest opschieten. Wij gingen met z’n drieën echter door voor vier en gelukkig waren er veel mensen uit zeeland en omstreken waar we ook nog wel een goed verhaal aan konden vertellen over het leven op weg enzovoort. Om ongeveer 11 uur in de ochtend besloten we dat het tijd was om weer naar Zeeland te gaan. En met het idee dat we zo thuis zouden zijn verlieten we de Adm. Na eerst dwars door Den Haag gereden te zijn, toen langs Utrecht en toen nog in een gigantische file (op zondag, god, op zondag) kwamen we pas 5 uur later aan. Maar we waren voldaan. Op naar het volgende weekend. Gegroet Zinkzand

-16 september 2012-

Wij wassen witter dan with! Leuk hoor zo'n feestje op straat in Rotterdam. Zo een met busjes, caravans, katers, krakers, doeken, kunstlieden, zweet, koffers, heel voorzichtig een biertje, wolken en dan ook nog (als grande finale) een of andere drugshead van de organisatie die al 79 uur aan cultuur aan het doen was (lees: aan het schreeuwen en doorhalen met zonnebril op) en toen heel boos werd op Rowan omdat Rowan een hapje nam van het eten wat hij al 79 uur niet door zijn strot kon krijgen omdat i z'n kaken niet van elkaar kreeg. We willen Beliz bedanken voor de organisatie en Joey en Simen voor het decor. We hebben ondertussen het idee gekregen om een echte kerstsingel op te nemen (op vinyl)over vleesetende vogelaars. Volgende week staan we in het voorprogramma van Crappy Dog, hebben een opname ochtend met Omroep Zeeland en gaan dan door naar het Tijd Festival op de Adm Amsterdam. zoiets maar dan net effe anders...

-10 september 2012-

Zo nu even 4 dagen geen optreden. We hebben afgelopen week ontzettend veel gespeeld door het land en dus ook veel op de weg gezeten. Ook al was het overal niet even druk, we hebben genoten en toch een aantal leuke contacten op gedaan. De band is nu dan ook een geoliede liederen speler. Ons volgende optreden is Vrijdag in Hoorn (Noord Holland) en Zondag spelen we op het Witte de With Festival. Zaterdag zouden we spelen op Droeffest maar Droeffest is in z'n geheel afgelast. Ontzettend jammer vinden we, we kwamen er altijd graag (zowel als band als afterparty organisatie). Aanstaande Zaterdag speelt Aswin ook nog met zijn band Zink in Brogum. Er is dus weer genoeg te doen.

-07 september 2012-

Net aan het bijkomen van gisteren avond (Room Rotterdam) en nu aangekomen afgevallen in het Beest Goes. We spelen op een partijbijeenkomst van de SP kwamen we net achter. We spelen om 15.00 vanavond spelen we op de ADM in Amsterdam. Wees welkom en dans

-03 september 2012-

Morgen is het zover: Zinkzand speelt haar 100e optreden in deze bezetting. En dat is dus feest, en taart: Kom feest eten en taart vieren in CCMuziekCafe Amsterdam!

-27 augustus 2012-

Van het weekend 2 keer opgetreden en deze week de hele week oefenen. Vandaag al 2 nieuwe nummers bijna af dus het gaat hard. Rowan heeft een electrische viool gekocht die nu gebruikt wordt binnen 2 nummers. Een ander mooi nieuwtje is dat we de auto van Nienke en Kees hebben gekregen om mee te touren. Hiermee zijn we natuurlijk heel blij. Rowan gaat een nieuwe kar maken voor achter deze auto en natuurlijk willen we de auto beschilderen tot echte blues mobiel. Tot snel!

-21 juli 2012-

We speelde gisteren op Zwarte Cross (foto's/film komen) en dat was een mooie afsluiting van een mooi jaar. Met een hele bus vol (crewleden heet dat) kwamen we een een heerlijke backstage gelegenheid. We willen Eggy voor het geluid bedanken, Puck voor de foto's, Anne voor het filmen, Joey voor het rijden en Suus, Lot en Simen voor het sjouwen. Nu hebben we een zomerstop van 4 weken (Ward in Frankrijk, Wiebe op het Wad) en dan gaan we vanaf 23 Augustus echt veel live spelen.

-29 juni 2012-

Volgende week 3 optredens en dan nog een week naar Zwarte Cross. Daarna houden we een zomerstop maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan optredens na de zomer! Een ander leuk nieuwtje is dat Zinkzand haar nieuwe clip laat maken door de clipmakers van United Enterprise. Zij zijn hard bezig om een mooie clip te maken voor het nummer Long Road.

-12 juni 2012-

Een leuk stukje in de PZC over Zinkzand: ! We willen iedereen bedanken voor het stemmen voor Magneetfestival, we zijn geselecteerd om te spelen aldaar. Verder spelen we nog op Onderstoom, Zwarte Cross en na de zomer komen er ook een aantal erg gave optredens aan!

-08 juni 2012-

Vanavond spelen we 21.00 op Anywave Zierikzee (Samen met Frans Friederich)! Morgen om 22.00 in de Dubliner Enkhuizen en Zondag om 14.00 in Rotterdam! We hebben er zin in!

-15 mei 2012-

Gaaf weekend gehad (gespeeld in Rotterdam, de Vagebond en Amsterdam, Bajesfestival en kraakpand de Valreep) Donderdag naar Arnhem hoogte 80 festival en Vrijdag staan we in het Poortgebouw (samen met Zink en Vloer). See Ya

-08 mei 2012-

U weet wel, die jonges die u kent van de raadioo: U hoort ze hier

-08 mei 2012-

Kijk, een bericht voor festivalprogrammeurs? Of gewoon een hele toffe recensie natuurlijk: op FestivalInfo

-23 april 2012-

Er komen nogsteeds nieuwe optredens bij deze zomer maar omdat Wiebe vanaf nu weer aan boord gaat wonen (in Harlingen) is het moelijk plannen allemaal. We proberen zo veel mogelijk te doen maar kunnen niet alles aannemen. Vanaf September gaan we weer meer optreden. De eerste optredens voor September komen ook al binnen. Verder kunnen je op de site van Magneetfestival op ons stemmen en zo zouden we daar kunnen spelen.

-22 april 2012-

Zijn we weer... Veel nieuwe optredens maar helaas ook wat optredens die niet doorgaan. Wiebe gaat weer varen op het Wad en zodoende kunnen we niet elk optreden doen. Toch zullen we deze zomer veel spelen dus blijf kijken bij Gigs. Op 3voor12 is een gave recensie van onze cd te vinden en zo gaan we gestaag verder!

-08 april 2012-

-08 april 2012-

Wow wat een weekend! Eerst Donderdag in Bar Rotterdam maar het geluid niet zo best was maar we toch ontzettend veel albums hebben verkocht. Dan Vrijdag naar de Pit waar we een aardig strakke show hebben gegeven in het voorprogramma van de Pine Box Boys en The Meteors en vandaag 26 nummers (Alles wat we hebben zo ongeveer) in de Vinder gespeeld. Iedereen bedankt voor het komen en de ouders van Jelle bedankt voor het lenen van de auto alle drie de dagen! zzzzzzz

-02 april 2012-

Jeah! terug uit Frankrijk. We (Ward, Martijn en Wiebe) hebben 2 ontzettend gave nummers gemaakt (werktitels: 'Ik blijf' en 'France old backyard'). Voordat we die helemaal uitgewerkt hebben tot echte Zinkzand nummers eerst veel live spelen! AS Donderdag in Bar (Rotterdam), Vrijdag in De Pit (Terneuzen, voorprogramma Meteors en Pine Box Boys) en Zaterdag in de Vlinder (Zierikzee, Paaspop)

-19 maart 2012-

Wat een weekend! Dat we er nog maar veel van deze mogen meemaken... Eerst een fantastiche cd release in de Stulp die totaal was afgeladen en dan Zondag naar het Poortgebouw om het nog eens dunnetjes over te doen. We willen op deze manier ook alle mensen bedanken die hebben geholpen met de cd release en het vervoer naar het Poortgebouw: Lennart, Simen, Roy, Sjors, Danny, Stefan en Jelle: Hardstikke bedankt!

-17 maart 2012-

Vandaag de cdrelease! Ik zit nu nog in Enkhuizen heb net een examen af en moet er nog drie maar de rest zal zo wel beginnen met opbouwen, hopelijk allemaal tot vanavond! Groet Wiebe

-10 maart 2012-

Na afgelopen Woensdag in Rotterdam te hebben gespeeld (wat trouwens door het geluid en motorproblemen van de auto niet zo best ging) gaan we vanmiddag naar Arnhem! Dit keer weer gewoon met de bus van Lennart!

-04 maart 2012-

Op naar Radio Schouwen Duiveland om onze cd te promoten: we zullen ook wat nummers draaien! Luister online mee op: http://www.rosd.nl/ (van 13.00 tot 14.00)

-01 maart 2012-

Daar is i dan! Het eerste nummer van ons nieuwe album: Vrijbuiter online op Soundcloud! Kicke! (kijk bij stuff)

-27 februari 2012-

Gisteren hebben we de Vrijbuitersclip opgenomen op de zandvlakte bij de verklikker (Schouwen). Het was een geweldige dag en we willen iedereen die heeft geholpen erg bedanken voor het sjouwen, scheppen, lachen, drinken, vuur maken, muziek maken, busrijden en vrijbuiten.

-19 februari 2012-

Gisteren hebben we in de Zeeuwse Hemel (Zierikzee) een radioshow gedaan en s'middags hebben we onder leiding van Ward de hoes afgemaakt. Vannacht hebben we in Amsterdam gespeeld. Met de bus van Lennart zijn we om 4 uur vertrokken met op de heenweg wel 13 man aan boord opeengepakt tussen de instrumenten. Na twee leuke sets (de eerste nog leuker als de tweede) zijn we weer terug gereden met dit maal 15 man in de bus. En om kwart voor 4 waren we weer in Zierikzee. Over een paar minuten gaan we uitladen en vandaag gaan we daarna in t busje een dag naar Eindhoven om samen met Danny in de Daltoon studio te gaan masteren. Een druk leventje!

-12 februari 2012-

Ja! We zijn klaar gemixt! Volgend weekend eerst een gig in Amsterdam en dan masteren in Eindhoven samen met Onno, Danny en Stefan!

-10 februari 2012-

Op de Stuff pagina staat nu het nieuwe filmpje: Zinkzand stelt zich voor. Daaronder staat een hele lijst met artikelen over Zinkzand. Zondag gaan we nog een middag mixen met Danny en Stefan en de week daarop gaan we masteren in Eindhoven. Ook is er nog een nieuw optreden in Amsterdam bij gekomen volgende week. Daarover binnenkort meer op de tour pagina!

-08 februari 2012-

Zinkzand nu ook op Twitter, Soundcloud en Facebook! Het moet niet veel gekker worden...

-05 februari 2012-

En dag twee van het mixen is gedaan. De cd is nu echt zo goed als af. Vandaag nog wat geluiden (denk aan zeemeeuwen, vechtende negers, zeegeluiden, straaljagers, blaffende honden en geweerschoten) ingemixt en nu is de schijf klaar om te masteren! Het was weer een gezellige dag bij Stefan en Danny!

-04 februari 2012-

Dag een van het mixen zit er op, we zijn allemaal zo verkouden als wat maar het gaat verder goed! Het album begint echt een album te worden, het geluid is steeds beter. Morgen verder!

-13 januari 2012-

Er staat een leuk stukje in Ons Eiland over onze de opnames van onze cd: http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/OES/20120112/EGO_OES-1-23_120112_1.pdf

-08 januari 2012-

Nou alles staat er op hoor! Frans heeft trompet ingespeeld, en dat klinkt wel heel lekker. Nu nog mixen en masteren! 6 dagen van meer dan 12 uur opnemen achter de rug, maar het was niet voor niets! De thee trekt, maar de zee nog meer....

-08 januari 2012-

15.12 Frans Friederich speelt trompet op Early Morning, Wemeldinge en Vrijbuiter in. Frits komt langs met wat biertjes, jeah goede invulling van een zondagmiddag.

-08 januari 2012-

13.24 De laatste gitaarlijntjes van het Wad (akoestische stukjes) en Rowan gaat zo nog een klein piano iets veranderen aan Route Peage

-08 januari 2012-

12.23 Ward zingt nog een keer Vrijbuiter in

-08 januari 2012-

11.18 Zinkzand is binnen voor de laatste dag opnemen. Gisteren hebben we s'avonds nog wat gejamt met Danny en Stefan en t is vrij laat geworden dus nu maar wachten op de Fokkers.

-07 januari 2012-

19.44 Thank ya for coming out tonight and let's do it again, peace to brooklyn: Rowan is aan het inzingen!

-07 januari 2012-

18.51 Onno heeft hele gave dingen op Oud hout en op Long road gedaan en nu zijn we bezig met Shoe without a soul. De gitaren zijn grotendeels klaar en nu gaan we zang en contrabas opnemen.

-07 januari 2012-

16.30 Het is druk in huize Radstake. Onno Kortland is beneden Oud hout aan het inspelen en Marieke Mandemakers is boven foto's van ons aan t maken voor de krant!

-07 januari 2012-

15.13 Samen met Onno Kortland nemen we de tracks door en kijken we of hij misschien nog wat dingen kan toevoegen.

-07 januari 2012-

12.11 Begonnen met de opnames van het laatste nummer: Shoe without a soul!

-06 januari 2012-

22.17 Net nog wat extra gitaren en klaphanden aan Early morning toegevoegd en alle nummers nog eens beluisterd. Nu nog een extra bas aan Het is altijd wat op het Wad en we zijn vandaag klaar.

-06 januari 2012-

21.03 Net de zang en koortjes van Het is altijd wat op het Wad gedaan en nu nog extra percussie en handengeklap bij Early Morning

-06 januari 2012-

17.12 Rowan doet de backinvocals van Early Morning! Echt leuk, zo een kleine pauze en om 19.00 weer verder.

-06 januari 2012-

16.40 De bas van Early morning is klaar en we zijn nu bezig met de gitaarbanjo van Early Morning. Zo de touwbas en mondharmonica.

-06 januari 2012-

15.51 Net weer helemaal overnieuw begonnen. Oud hout was niet in te spelen voor Ward (te veel live feel) en toen hebben we besloten dat we het in een keer Live in wilden spelen. Gelukkig vonden Danny en Stefan dat geen probleem en wisten ze snel alles klaar te hebben daarvoor. Nu zijn we extra geluiden aan het opnemen voor Oud Hout.

-06 januari 2012-

De drums en percussie van Early morning zijn klaar. Nu is Ward Early morning aan t inspelen met akoestische gitaar over versterker: een lekker rauw geluid. Zo gaat Ward gelijk de gitaarstukken van Oud hout inspelen omdat de mic's nu toch voor zijn versterker staan.

-06 januari 2012-

11.35 De drums en mondharmonica van Oud hout staan er zo goed als op. Nu de drums van Early morning. Dit gaat alweer het 8e nummer worden. Echt lekkerrrrr....

-05 januari 2012-

18.22 Klaar voor vandaag. Vrijbuiter staat geheel op tape en Het is altijd wat op het Wad helemaal behalve de zang. Vandaag is ook Iris van Ons Eiland langsgekomen om een intervieuw over het opnemen te doen. Morgen gaan we verder met Oud hout en Early Morning. En dan Zaterdag alweer het laatste nummer: Shoe without a soul. Dan komt ook Onno Kortland nog langs en zullen er wat foto's gemaakt worden van ons voor Ons eiland.

-05 januari 2012-

Net de trekzak van het is altijd wat op het Wad opgenomen. We zijn bijna klaar met het nummer (alleen de zang en de achtergrondzang nog). Vandaag gaan Stefan en Danny met hun eigen band oefenen dus we stoppen wat vroeger maar ondanks wat minder tijd toch bijna 2 nummers af.

-05 januari 2012-

13.50 De drums van zowel Vrijbuiter als Het is altijd wat op het Wad staan erop. Ook staan de bas en piano van Vrijbuiter op de band. Nu is Ward de akoestische stukken van Vrijbuiter aan het inspelen.

-05 januari 2012-

10.48 Iedereen is binnen, inprikken en zo beginnen met de drumpartijen van Vrijbuiter!

-04 januari 2012-

22.07 Onze doelen van vandaag zijn gehaald. We hebben net de zang van Big black Rhino (door mondharmonica microfoon en overstuurde gitaarversterker)opgenomen plus de zang van Route Peage (deze clean in de gang). Wiebe was toch niet tevreden met de vorige zanglijnen van de tolweg. Er zijn ook nog kleine 'marifoon' gesprekken aan Wemeldinge toegevoegd. Bij Rhino zijn er nog wat extra kreten opgenomen en we waren klaar voor deze dag. De nummers die we nu dus goed opgenomen hebben zijn: Long road, Wemeldinge, Route Peage, Big black Rhino. We liggen dus goed op schema! Na nog een biertje met z'n allen zijn we allemaal (behalve Wiebe natuurlijk) naar huis gegaan. Morgen zullen we Vrijbuiter en Oud hout gaan opnemen! Tot dan...

-04 januari 2012-

19.02 Net hebben we heerlijk gegeten. De ouder van Wiebe hebben een aantal pannen voedsel, ijs en salades gebracht. Nu de dubbele gitaren inspelen van Rhino en straks de zang van Route Peage en Rhino nog een keer.

-04 januari 2012-

16.36 Route Peage staat er op. Met alle zang en verschillende klap en knip stukjes erbij. Misschien vanavond toch nog de enkel zang (coupletten) nog een keer opnemen. Nu is Rowan in de gang (met veel echo) de piano's van Big black Rhino aan t opnemen. Wiebe is ondertussen nog wat stukjes voor Rhino aan t schrijven.

-04 januari 2012-

14.39 De piano (twee maal) en de gitaren (5 maal) van Route Peage staan erop. Ward gaat nu de contrabas opnemen.

-04 januari 2012-

12.52 De drums voor zowel Big black Rhino als Route Peage staan op tape! Nu snel verder met de piano.

-03 januari 2012-

Vandaag begonnen met de opnames. Om half 11 was iedereen binnen en om 13 uur hadden we de drums op tape. We zijn begonnen met het nummer Long road, een wat rustiger nummer van Ward. Na de drums opgenomen te hebben, hebben we alle andere instrumenten (akoestische gitaar, contrabas, piano, kazoo, nog een keer akoestische gitaar)een voor een in andere ruimtes opgenomen. Ook hebben we de zang in de zeer goed klinkende hal opgenomen. Als laatst hebben we met z'n allen nog wat extra zang opgenomen en toen vonden we het wel even genoeg met Long road. Post Wemeldinge was het tweede nummer. Een van de echte skatempo nummertjes van Zinkzand. Tegen 18.00 waren we klaar met de drumtracks en waarneer de ene opbakpizza zat te eten speelde ander zijn partij in. Het was voor ons fantastisch werken met Stefan en Danny. Heel relaxt en continu op zoek naar het beste geluid. We hebben nu al zin in morgen. Dan staan Big black rhino en Route peage op het programma.

-02 januari 2012-

2 Januari, gisteren hebben we Brogum opgeruimt na een zeer leuk feestje aldaar. Vandaag is Wiebe jaris maar we zijn begonnen met het opbouwen van de spullen bij hem thuis. Vanaf vandaag zullen we een week lang gaan opnemen samen met Danny en Stefan Fokker. Frans Friederich zal aan het eind van de week trompet in komen spelen en Onno Kortland komt ook nog langs om te kijken. We hebben er allemaal zin. En oja nog de beste wansen allemaal!

-24 december 2011-

We hebben net het laatste optreden van het jaar gedaan: In Middelburg op de markt. Gisteren hebben we in La Strada gespeeld. Allertwee de optreden heeft de bus van Lennart ons heen en terug gebracht. Een hele beleving zo'n bus (met z'n allen achterin, met in de bochten alle versterkers en instrumenten die over je heen vliegen en ondertussen hard zingen en proberen een biertje te drinken).
Fijne kerst toegewenst aan iedereen!

-22 december 2011-

Na anderhalf jaar zwoegen heeft Lennart eindelijk zijn bus door de keuring. Zinkzand zal vanaf morgen (optreden La Strada) weer met een oude mercedes bus rondtouren. Gefeliciteerd Lennart!

-09 december 2011-

Gisteren opgetreden in de trein van 17.55 en daarna nog een elektrische set gedaan op Station Noord. Volgende week een optreden in Arnhem en De week daarna in Goes. Ook hebben we een datum geprikt voor de aankomende cd presentatie: 17 Maart in de Stulp! Er blijven maar optredens bij komen dus blijf de tour pagina in de gaten houden.

-05 december 2011-

We hebben een heel druk weekend gehad, Vrijdag spelen op de motorclub, waar hard gedanst is (op zowel Zinkzand als op de bandjes van Sjors) en Zaterdag speelden we op de verjaardag van Nienke (de moeder van Jelle) die altijd zo aardig is om haar auto uit te lenen aan ons. Zondag speelden we bij Kip enzo op de eerste ongeplukt sessie. We willen Hans ook danken voor het verzorgen van de nodige PR enzovoort. Nu gaan we donderdag spelen in Rotterdam (dit keer weer eens met Vj Verseput).

-29 november 2011-

Na een zeer geslaagd optreden op Occupy Amsterdam aankomende tijd veel optredens: Vrijdag is iedereen welkom in de motorclub Zierikzee. De Zondag daarna kan iedereen s'middags langskomen bij Kip en Zo, voor 15 Euro kunt u daar eten met live muziek van Zinkzand. Ik zou zeggen komt allen!

-22 november 2011-

Even snel nog wat nieuws: Zinkzand zal op het tentenkamp van Occupy Amsterdam spelen. We spelen om 17.00 en zo veel mogelijk akoestisch. We hopen jullie dan te zien!

-14 november 2011-

Afgelopen week hebben we 3 optredens gedaan 1x in de Piek en 2x in Brogum. De Overall avond vrijdag was het leukst om te doen. Leuk dat er zo ontzettend veel mensen waren, de hele club was weer eens compleet en dat was een tijd geleden! Het nieuwe nummer (shoe without a soul) doet het live ook erg goed. Het was helemaal gaaf dat mensen na vrijdag ook zondag nog eens kwamen kijken in Brogum. We hebben na het optreden zondag met Onno Kortland een plan voor de komende tijd doorgesproken (we gaan nu vooral naar de opnames toe werken)en daarna nog even met z'n allen in de Biet een overleg over waar we willen optreden de komende tijd. Hou de site in de gaten want er komen een nog een aantal optredens erbij!

-01 november 2011-

Zondag hebben we een nieuw nummer in elkaar gezet met de titel: shoe without a soul. Het eerste nummer waar Rowan in zingt (oftewel rapt). Ook kwam Onno Kortland van Stuurbaard langs voor een kennismakingsgesprek. Iedereen gaat ervan uit dat het een leuke samenwerking gaat worden, we zitten namelijk erg op een lijn. Vanaf deze week zullen we elke week optreden tot kerst dus veel kans om weer eens te komen kijken.

-25 oktober 2011-

Ja! Het nieuwe album van Tom Waits in de winkels, en hij is goed dames en heren. Met old Keith Richards op gitaar. (moest even gemeld worden)...

-22 oktober 2011-

We zijn heel blij met het feit dat Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard, Beukorkest) onze bandcoach gaat worden bij Pop aan Zee. 13 November zal de voorstellingsmiddag zijn in Brogum Zierikzee. Iedereen is welkom natuurlijk (Frans Friederich zal ook een stuk meespelen). Verder kun je bij tour steeds meer optredens binnenkomen.

-01 oktober 2011-

Zinkzand is geselecteerd voor het bandcoachingproject Pop aan Zee. We zullen met een coach aan alles wat met de band te maken heeft werken (oa in de studio, optredens geluid enz). We zijn erg blij dat we nu zo'n stap vooruit kunnen maken. De eerste Pop aan Zee optredens zijn 6 en 13 November (in de Piek en in Brogum).

-17 september 2011-

We willen iedereen weer bedanken voor het aanmoedigen gisteren bij in de Spot. Na terug gekomen in Zierikzee te zijn heeft Zinkzand nog even over de toekomst gepraat en we gaan ons nu zo veel mogelijk richten op het nieuwe album en het project Zinkzand met de Fransen. Toch zullen we zo nu en dan blijven optreden. Tot de volgende!

-07 september 2011-

Gisteren een optreden in Tilburg gedaan op het Huttenfestival en dat smaakte naar meer. Er staan op youtube nieuwe filmpjes van ons optreden in Fizi en Zaterdag spelen we in Zierikzee en hopen iedereen daar te zien. Verder beginnen er langzaam optredens binnen te komen. Ook zijn we aan het oefenen voor de nieuwe cd. We willen een oproep doen aan iedereen: Wij zijn op zoek naar lege appeleare flessen (zeeuwse appelsap) omdat dat onze nieuwe hoes zal worden. Tot Zaterdag!

-23 augustus 2011-

Het is weer bijna September, Ward is terug in Nederland maar Wiebe zal nog zeker een maand intensief zeilen. Toch zijn er nu twee aankomende optredens: 10 en 16 September. Vooral voor de 16e willen (finale Zeeuwse belofte) we iedereen vragen om ons te komen aanmoedigen in de Spot!

-30 juli 2011-

Voor de mensen uit Zeeland die echt niet kunnen wachten: op 5 Augustus tijdens het BoerenBios festival zal een film draaien van Vera met de muziek van Zinkzand. Volgende week gaat Wiebe naar Bretagne, naar Ward om daar oa aan wat nieuwe nummers van Zinkzand te werken.10 September is Zinkzand voor het eerst ook weer live te zien in Zierikzee!

-05 juli 2011-

Ha Zinkzand even uit elkaar (van Asten en Veer in Berlijn, Wartels in Frankrijk en Wiep op Zee) maar dan toch een zoethoudertjuh:http://www.youtube.com/user/Veertjevee#p/a/u/1/GtlBPshevAA heb een mooie zomer! Groeten Zinkzand komende vanaf alle kant (en)

-28 juni 2011-

Door Wiebe:
Het is gelukt: na vier jaar kunstacademie ben ik geslaagd. Voor Zinkzand betekend dit dat ik nu 3 maanden ga varen op de Wadden en dus geen muziek kan maken in Zeeland. Ook Ward is ongeveer 2 maanden in Frankrijk. Zinkzand ligt dus even stil. Ook al waren er her en der vragen voor festivals, we hebben besloten om net als voorgaande jaren 2 maanden rust te nemen. Gelukkig gaan we daarna weer hard aan de slag. Deze zomer proberen we jullie op de hoogte te houden van nieuwe optredens in het najaar (er zijn al een aantal gave plekken waar we kunnen spelen), een nieuwe cd (of toch de fles?), een tournee naar Berlijn en al het andere waar Zinkzand zich mee bezig houdt. Ik zou graag nog even willen zeggen dat ik (en wij allemaal) zo ontzettend blij zijn met de Zinkzand crew zoals we haar noemen die bij elk optreden aanwezig is. Echt fantastische mensen om ons heen die elk optreden weer een feest maken met het gedroef en gedraaf in het veld. Het was een fantastisch jaar voor Zinkzand en dat komt vooral door de mooie mensen die ons altijd maar steunen: mogen we nog maar vele jaren als deze meemaken.

-27 juni 2011-

Gisteren hebben we een fijne dag op het Club Zonnemaire festival gehad. We hebben drie korte optredens gedaan waarvan 1 met Frans Friederich op de trompet. We hebben genoten!

-24 juni 2011-

Na een fantastisch optreden in de Juttershut Westerschouwen (helemaal de Zinkzand stijl met al die zeespullen en zeebeelden van Vera) reed de Overall bakfiets met piano beat van Rowan langzaam door de duinen, door de wind, door het stuifzand. Zo'n 40/50 mensen liepen erachter aan zich af vragende wat er ging gebeuren. Op het strand stond de drijvende piano klaar met roeiriemen. Concert at Sea werd afgelast diezelfde dag en nu zagen we wel waarom: veel wind en hele, hele hoge golven. Dat Zinkzand Zinkzand heet en niet bloft moesten we nu maar bewijzen. Met z'n vieren sjouwden we de piano de zee en werden overspoelt. Een prachtige dag voor ons en voor de mensen die er niet bij waren: binnenkort de beelden op deze site.

-18 juni 2011-

Gisteren hebben we het Aardappeleter stuk gespeeld bij de opening van de Kunstschouw. Dit ging erg goed! Nu gaan we over een uur beginnen met opbouwen in de Juttershut in Westerschouwen. De piano van Rowan gaat vandaag te water gelaten worden. Komt allen!

-13 mei 2011-

Zinkzand is bezig aan drie nieuwe nummers: Lied van de vrijbuiters, Vieze honden (werktitel) en een nummer dat de werktitel Coffee and sailors heeft. De laatste twee maanden van dit jaar komen er nog een aantal leuke optredens aan, kijk bij de tourpagina en komt allen! Rowan en Wiebe zijn ondertussen hard bezig aan het stuk Zinkzand en Vloed. Binnenkort meer info daarover!

-04 mei 2011-

Amsterdam smaakt naar meer, het was leuk, we vielen bijna in slaap op de terugweg. Hoofdsteden zijn het wel, we zijn nu druk bezig met de planning voor na de zomer. Vanaf 1 Juli zal Zinkzand een zomerstop maken omdat Wiebe voor twee maanden op de Waddenzee zit om te zeilen voor zijn werk en Wartels zit in Frankrijk voor twee maanden. Na de zomer komen we terug met twee nieuwtjes: een buitenlands toertje en nieuwe opnames: blijf de site volgen voor het laatste nieuws!

-21 april 2011-

Zinkzand zal tijdens koninginnedag in Amsterdam spelen, de gehele dag op straat, mocht je in Amsterdam zijn hou je oren en ogen open!

-16 april 2011-

Dat was helemaal top, gister in Arnhem! Wat een gave dansende menigte was dat, met veel dank aan Lennart (die reed) en de bus van de ouders van Ward (waarmee we reden) hebben we weer een topoptreden gehad! Net hebben we in de Zeeuwse hemel gespeelt en we willen iedereen weer bedanken voor het komen! Tot de volgende zullen we maar zeggen!

-13 april 2011-

Na het poortgebouw hebben we ons ook weer eens in Spoor 1 laten zien, voor een bandavond samen met Zink en de Hond, het was afgeladen! Dank iedereen voor het komen. Aanstaande vrijdag en zaterdag spelen we in Arnem en de Zierikzee dus als je nog niet genoeg van ons heb komt maar langs! We zijn met Danny Fokker eens gaan praten over nieuwe cd opnames dus dat is ook weer een stap vooruit. Ook schijnt de bus van Lennard nu toch bijna klaar te zijn en dat is nodig ook want we willen in het najaar naar het buitenland maar daarover later meer!

-23 maart 2011-

We kregen gisteren te horen dat we een nieuw optreden hadden: We spelen 25 maart (vrijdag As) in het poortgebouw Rotterdam: Het is een beetje kort dag maar komt allen!

-22 maart 2011-

Het optreden van leden van Zink, Young Braveburger en Zinkzand aanstaande vrijdag in Brogum zal niet door gaan. Hoewel Maric en Wiebe enkele top teksten geschreven hadden (in het Frans) is er op dit moment nog niet genoeg gedaan om al een mooie set af te geven. Wel zijn er enkele nieuwe optredens voor Zinkzand op de site online gekomen!

-12 maart 2011-

Nieuwe muziek online! Bij stuff kun je luisteren naar nieuwe geluiden! Een deel is opgenomen door Erik en Martijn de Keijzer en een deel is afkomstig van radio Schouwen Duiveland. Luistert en huivert....

-04 maart 2011-

Zijn we weer, net voor het eerst aan het oefenen geweest samen met Maric en Sjors van Zink en Young Braveburger. We gaan de 25e in Brogum spelen onder de naam Zinkzalf! Ook hebben we met Zinkzand besloten om een tweede tour door Frankrijk te doen omdat de vorige zo goed is bevallen! We gaan ook verder kijken naar nieuwe optredens voor Zinkzand! alle liefs Zinkzand

-08 februari 2011-

We hebben een leuk optreden gehad in de Zeeuwse hemel en gaan volgende week weer eens naar Rotterdam voor een optreden. Ook zullen we voor Radio Schouwen Duiveland een uur lang gaan praten over onze inspiratiebronnen en wat nummers live spelen. Dit zal 27 Februari uitgezonden worden.

-03 februari 2011-

Het nieuws dat The White Stripes nu defitief uit elkaar zijn heeft me toch wel een beetje geschokt. The Stripes is toch wel een van de bands geweest die me heeft besloten om zelf te gaan spelen en een eigen band op te richten (samen met The Beatles, vooral Lennon en Nirvana). Nu zijn geen van deze drie bands er meer. Natuurlijk blijft Jackie White bezig met van alles maar juist de Stripes waren bijzonder voor me.
Groet
Wiebe

-10 januari 2011-

Daar zijn we dan, aan het begin van 2011, als ik voor mezelf mag spreken 20 jaar oud aan het begin van het leven ( en nu al midden in het leven). 2010 was een bijzonder jaar. Om maar gelijk goed te gaan: Harry Mullisch, Ome Cor, Captain Beefheart, ze zijn allemaal heengegaan(onze helden, maar de helden van gisteren geven helden door aan de mensen van morgen). We mogen ook hopen op nieuwe dingen: The Tallest man on earth is gekozen tot muzikant van 2010. Wat dit betekent? Dat mensen beseffen dat ze van Dylan houden en dat ze van the roots houden. Ze houden van de wereld die ons eigen is: een echte wereld: pure muziek die Zinkzand ook eigen is. Terug naar de wereld van Nederland dit najaar: In de volslagen zinloze wereld van Rutte (oprutte zei mijn zus al dit jaar) en Wilders (ik zou hem niet eens een naam willen geven op deze mooie site) begint er iets los te breken in de mensen die nog echt denken. Laten we niet inzitten over dit negatieve politieke klimaat maar doorgaan als een echt verzet. Laten we zoveel mogelijk lichtpuntjes geven aan de mensen die het nog willen zien. Dames en heren, we hebben een fantastisch jaar achter de rug ondanks alle grote tegenslagen (niet alleen politiek gezien) en moge het volgende jaar een lente zijn op deze herfst!

Veel liefs

Wiebe en de rest van Zinkand natuurlijk

-22 december 2010-

Afgelopen Zaterdag overleed de kapitein: Captain Beefheart. Weer een van de grote die op de eeuwige jachtzeeen mag rondzeilen. Kapitein we zullen altijd naar je luisteren!

-19 december 2010-

Het ging fantastisch in Fizi! Het geluid goed, de filmbeelden en het hele decor. We willen iedereen bedanken voor het komen. Ook willen we Joey en Lennart bedanken voor de decor opbouw. Vera zal vanaf nu vaker met optredens mee gaan als VJ dus hou de tourpagina in de gaten!

-10 december 2010-

Omdat we aanstaande Zondag te Fizi optreden staat er een leuk stuk in de PZC. Hier een link van het Artikel:

http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/7774514/Jonge-talenten-koesteren-schoonheid-nostalgie.ece

-01 december 2010-

Heey allemaal
Bedankt voor het komen naar Brogum met z'n allen! Ondanks dat het geluid erg slecht was (en daardoor was het moeilijk een goed optreden te geven) vonden we het een leuke avond! Vooral het stuk samen met Crappy Dog in de zaal was echt genieten! We zijn nu alweer hard bezig met oefenen voor Fizi (daar doen we ons eigen geluid dus wanhoop niet) en mocht je echt niet zo lang zonder ons kunnen: 11 december geven Echo en Asso een Dj set in brogum en diezelfde avond speelt Aswin met zn andere band Zink! Tot snel

-23 november 2010-

Na anderhalve maand geen live optredens zal Zinkzand AS Vrijdag in Brogum Zierikzee een optreden geven als voorprogramma van Crappy Dog en Strange Boys (US). We hebben er zin in. Kom wel allemaal op tijd want we spelen als eerste en maar een half uur. Voor een meer uitgebreide show moet je naar Fizi komen op 12 December. Dan spelen we anderhalf uur met Vj shizzle van Vera Verseput en een mooi Decor. Tot snel!

-27 oktober 2010-

Het trieste nieuws heeft ons bereikt: Ome Cor is overleden hieronder de tekst van het nummer (gemaakt door Wartels Mc)
Ome cor je was een fantastische vent!


If you ever come to the village
that they call Dreischor,
you've really got to visit
our little local store.
There an older man works
whose name is Ome Cor.
But the world is getting faster
and we don't need him anymore.

I said: lalalalaa, lalalaaalala
lalalalalaaaai.

O, lalalalaa, lalalalaaalaa
lalalalalaaaai.

He sells everything you need
and sometimes even more.
A copper bell rings,
when you open up his door.
Will he survive
the economic war?
Because the world is getting faster
and we don't need him anymore.

I said: lalalalaa, lalalaaalala
lalalalalaaaai.

O, lalalalaa, lalalalaaalaa
lalalalalaaaai.

If you ever come to the village
that they call Dreischor,
you've really got to visit
our little local store.
There an older man works
whose name is Ome Cor.
But the world is getting faster
and we don't need him anymore.

I said: lalalalaa, lalalaaalala
lalalalalaaaai.

O, lalalalaa, lalalalaaalaa
lalalalalaaaai."

-04 oktober 2010-

Heey Hooi
Zinkzand is lekker bezig, net twee nieuwe nummers af. Een, een soort van ska nummer: Post Wemeldinge en een dronkemanslied: Drunken sailor. De Contrabas is in gebruik genomen evenals de gitaarbanjo en een schuiftrompet. Voor Fizi hebben we met Vera afgesproken dat zij gaat VJen. Nog ander nieuws: Martijn gaat met ons meespelen op piano en orgel! Allerlei nieuws dus, nu deze week nog een keer oefenen en dan vertrekken Martijn, Simen en Wiebe voor een week naar Bretagne! Tot de volgende keer maar weer

-19 september 2010-

Weer een bericht van Zinkzand... Vrijdag hebben we in de Lounge Zierikzee samen gespeeld met Double C en Zink (waarmee we ook een nummertje samen speelden). Het geluid was bar slecht dat was wel jammer maar verder was het goed druk, bedankt voor het komen! Zaterdag speelden we in T Beest in Goes als voorprogramma van San Diego\'s Umbrella, hier was het geluid wel erg goed en waren we het er na afloop allen over eens dat dit een van de betere optredens was tot nu toe. San Diego vond het ook leuk en vertelde dat we als ze weer eens over uit Amerika kwamen we wel weer hun voorprogramma moesten doen. Verder gaan we even niet optreden tot December (waarschijnlijk) omdat we elk nummer gaan herschrijven met nieuwe instrumenten als een Contrabas, gitaarbanjo en wasbord moet het zeker gaan lukken! we houden jullie op de hoogte!

-17 augustus 2010-

Ik ben net weer terug vanuit Bretagne en het was fantastisch! We hebben een groot aantal nieuwe nummers bijna af en gaan die volgende tijd met de gehele band uitproberen. Volgende week zullen we de oefenruimte bij Saar weer gaan inrichten en kunnen we er weer vol tegen aan!
Groet
Wiebe

-07 augustus 2010-

Heey hooi
Het is even stil rondom Zinkzand maar er komen wel een aantal nieuwe optredens bij: de lounge Zierikzee, t\'Beest Goes en weer in Fizi Zierikzee. Ook is Wiep op zoek naar een contrabas (de touwbas zal wel een rol blijven spelen binnen Zinkzand, wanhoop niet) en hij zal ook volgende week naar Bretagne vertrekken waar Wartels al een maand zit. Waarschijnlijk zullen er wat nieuwe nummers gemaakt worden aldaar! Vanaf eind Augustus zullen we weer met z\'n allen gaan oefenen (waarschijnlijk een aantal weken later weer met Don Joshua) en we hopen voor volgend jaar een groot aantal nieuwe nummers te hebben gemaakt! Ondertussen kun je elke dinsdag weer naar de Echo en Asso show luisteren op www.echo-asso.nl de 10e kun je naar de lounge omdat ze daar samen met Vero draaien! tot snel
Zinkzand

-29 juli 2010-

De Bus van Zinkzand is altijd spannend om in te rijden maar t laatste optreden is daardoor wel mislukt: we moesten spelen op de TukTuk route in Rotterdam maar de bus kwam vijf keer achter elkaar stil te staan op weg daarnaar toe. De laatste keer kreeg ook Lennard hem niet meer aan de praat en dus geen optreden voor ons. Wat beter nieuws is: de oude bus van Marien rijd weer over het eiland en we kunnen dus nog steeds touren. (zie tour pagina). Ook goed nieuws is: we hebben de tweede opnamesessies afgerond en moeten nu alleen de cd nog afmixen, waarschijnlijk in de zomer verkrijgbaar bij uw favoriete tweedehands boekwinkel en bij optredens. Nog een aantal optredens en dan een zomerstop voor Zinkzand maar niet getreurd we gaan daarna weer hard verder.

-01 juni 2010-

Hooi pipeloi!
Nou: Frankrijk ligt aan onze voeten, na alles gedaan te hebben wat we moesten doen daar (van het rijden zonder uitlaat net als echte toeristen tot het beklimmen van de kliffen van Point du Raz) zijn we weer veilig terug in Zeeland. We willen Lennart bedanken voor het vervoer en de ouders van Wartels voor het mogen gebruiken van dit fantastische plekje aarde. Terug in Zeeland hadden we gelijk een optreden samen met Clowntje Pipap (niet dat we dat van te voren wisten en ten ongenoegen van onze tourmanager) en een Overall middag samen met The Chimney en Zink. We hebben genoten. Binnenkort onder andere een optreden in Nijmegen en twee in Rotterdam. Waarschijnlijk proberen we voor het weg gaan van Ward nog een keer in Zeeland te spelen en dan is er weer een zomer stop voor Zinkzand.
De groeten,
Zinkzand

-07 mei 2010-

Na weer een aantal zeer geslaagde optredens gaan we over twee dagen naar Bretagne! We hebben onder andere weer in de Stulp en op Ganzenpop gespeeld (recensie op 3voor12zeeland) en hebben genoten. Ome Cor heeft trouwens een lintje gekregen van de koningin (onze lol kan niet meer op). We hebben een nieuwe bandbus (bedankt Lennart!) en zodra die APK gekeurd is gaan we heel Nederland door met dit ding, er kunnen welgeteld 21 man plus bandbagage in dus het thuis komen na optredens ergens anders in Nederland voor de mensen die meegaan is nu totaal geen probleem. In Bretagne gaan we naast de straat optredens ook de nummers voor de nieuwe cd helemaal afmaken zodat we klaar zijn als we in Nederland terug zijn.
Dit was het nieuws met Zinkzand et Au Revoir!

-14 april 2010-

Afgelopen week hebben we twee optredens gedaan: Donderdag in de Grauwe hengst in Schiedam, een mooie rock n roll kroeg waar we 2 sets speelden, in de eerste hadden we wat moeite met stemmingen maar in de tweede set gingen we vol gas! We willen graag Renate en Lennard bedanken voor het rijden. Vrijdag traden we op met Overall in de Stulp Renesse, dit keer weer door onze trouwe reisgezel Marien gereden. Met als opwarmers Echo en Asso begon de totaal verbouwde stulp (het Overall decor plus de kunst van aanverwanten) al aardig vol te lopen en tijdens het optreden van Zinkzand was de dansvloer plus terras stampes vol. Jullie stampten en wij stampten en we hebben het erg naar ons zin gehad. Bedankt voor het komen in zulke grote getalen! Na Zinkzand draaide Virus en Dj Boutjes en Moertjes fantastisch en al met al was het een fantastische avond. In het najaar zullen we zeker weer in de Stulp terug keren. We hebben weer wat optredens erbij en de opnames voor de nieuwe cd komen ook al aardig dichtbij! Ook is Lennard op zoek naar een nieuwe bandbus voor oa de tour door frankrijk. Het kan niet op!

-18 maart 2010-

Zinkzand heeft nogal wat optredens in het verschiet, kijk op de tour pagina voor alle informatie. Overall is nu hard bezig met het regelen van allerlei verschillende locaties om op te treden en daarmee zichzelf te blijven vernieuwen. We zijn op zoek naar nog meer kunstenaars die hun werk bij Overall vinden passen dus als je dat vind mail naar de zinkzand mail (Info apenstaartje zinkzand punt nl)! Zinkzand zal binnen Overall en erbuiten zoveel mogelijk optredens doen dit voorjaar. Buiten de reguliere Gigs zijn we ook alweer aan het plannen voor eigen feesten zoals vorig jaar (stampen op de plaat; kraakfeesten enz) We zijn druk bezig met oefenen en zijn plannen aan het maken voor opnames voor een nieuwe cd. Deze zal in juni opgenomen worden te Zierikzee. Kortom een drukte maar we hebben er zin in!

terug naar begin pagina